ابزارهای الکتریکی، صفحات بسیار روشن و مصرف انرژی بسیار کمی داشته باشند تا بتوانند برای مدت طولانی بدون نیاز به شارژ مجدد کار کنند. گروهی از دانشمندان در تلاشند با ایجاد الگوهای نانومقیاس روی سطوح، شدت نور را افزایش دهند. با استفاده از روش «نانومُهرزنی» میتوان بدون نیاز به انرژی بیشتر، ویژگیهای اُپتیکی ابزارها را تغییر داد. شاید بتوان از این فناوری علاوه بر صفحات تلفن همراه و رایانهها در رانندگی نیز بهره برد.
با استفاده از روشی به نام «نانومهرزنی» و با ایجاد الگوهای نانومقیاس، موفق به تغییر ساختارهای سطحی شدهاند. «نانومهرزنی» یک روش سریع و ارزان است که میتواند با استفاده از یک مُهر، این الگوها را روی سطح ایجاد کند. در یکی از پروژههای اتحادیه اروپا به نام «NaPANIL» (نانوالگودهی، تولید و کاربردهای مبتنی بر لیتوگرافی نانومهرزنی)، 18 گروه مختلف روی نانوتولید سه بعدی مبتنی بر «NIL» (لیتوگرافی نانومهرزنی)، مواد، مهرها، ابزارها و نرمافزارهای مورد نیاز برای کاربردهای جدید، و مدلسازی صنعتی مناسب و ابزارهای مترولوژی کار میکنند.
«نانومهرزنی» امکان افزایش شدت نور منتشر شده از یک سطح را از طریق کنترل مسیر نور عبوری از یک شیشه فراهم میآورد. نتایج این تحقیق میتواند در چندین حوزه مختلف به کار رود. همکاران صنعتی این پروژه به دنبال استفاده از این فناوری در تولید صفحات تلفن همراه هستند که نسبت به تلفنهای موجود در بازار روشنتر بوده و در عین حال انرژی کمتری مصرف میکنند.
هدف دیگر آنها تولید نمایشگرهای روی شیشه (HUD) برای شیشه جلوی خودروهاست؛ به نحوی که در هر شرایط روشنایی قابل خوانده شدن باشند. تولیدکنندگان خودرو در حال تولید نمایشگرهای روی شیشه مختلفی هستند تا رانندگان بتوانند بدون پرت شدن حواسشان به بخشهای مختلف خودرو، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را روی شیشه جلوی خودرو مشاهده کنند. به عنوان مثال «جنرال موتورز» با همکاری چندین گروه تحقیقاتی از دانشگاههای مختلف در حال بررسی یک سامانه حاوی دوربینهای مادون قرمز است تا با استفاده از آن راننده بتواند هنگام مه گرفتگی، کنارههای جاده را به صورت مشخص روی شیشه جلوی خودرو مشاهده کند. البته این سامانه به این زودیها وارد بازار نخواهد شد.
نمایشگر «HUD» نشری پروژه «NaPANIL» متعلق به شرکت «فیات»، شاید به بازار نزدیکتر باشد. این نمایشگر، از یک لایه نورافشان ادغام شده روی شیشه، ساخته شده است و اطلاعات روی آن در تمام روز قابل خوانده شدن است.
همکاران این پروژه همچنین امیدوارند نوعی پنجره سازگار با محیط زیست بسازند که میتواند نیاز ما به نور مصنوعی را با هدایت مناسب نور خورشید در طول روز به محلهایی که در حالت عادی روشن نیستند، کاهش دهد.